Research & Timing

När man har pysslat med betting ett tag kommer man att märka att det handlar mycket om kunskap och timing. Det kan spela stor roll vilken tid innan spelstopp som man lägger sin satsning och du får garanterat en bättre känsla för hur det kommer att gå om du är påläst.

Så, börja med att ta reda på fakta om den match eller det lopp du vill spela på. Vi tar ett exempel för enkelhetens skull. Vi säger att du vill betta på en fotbollsmatch, fotboll är idag utan tvekan den största sporten inom betting. Då är det flera saker som kan vara bra att ha koll på och ett samlat namn för detta är lagens formkurva. I den hittar du information som; tidigare skador, fördel/nackdel med hemmamatch/bortamatch, tränarbyte, lång resväg för något av lagen, tidigare spelade säsonger, målstatistik och vinststatistik. Allt är sådant som kan påverka utgången i en fotbollsmatch. Saker som du verkligen kan ha nytta av när du vill spela på fotboll.

Timing

Ja, det lönar sig att lära sig tima in sina satsningar när man pysslar med betting. Varför är det så? Jo ofta kan oddsen på något förändras och det beroende på hur nära eller långt bort man är i tid inför matchen. Tittar man på oddset för ett favorittippat lag i en match så kan det sjunka rejält ju närmare i tid man kommer till matchen. Alltså kan det ibland löna sig att vänta ett slag med sin satsning om man till exempel vill ha bättre odds på ett lag som inte är tippade favoriter i matchen. Särskilt viktig blir timingen när du spelar med det som kallas liveodds. Det är en form av odds som förändras under tiden som en match spelas, det är alltså odds du kan satsa på samtidigt som matchen är igång och beroende på vad som händer i matchen kan oddsen förändras. Att spela på liveodds är något som blir allt mer populärt, vilket man kan förstå då det blir extremt spännande. Samtidigt ger det möjlighet att betta på odds gällande saker som till exempel; vilket lag som får första gula kortet, vem som kommer att göra första målet etc. Ja man kan helt enkelt betta på alla små moment i en match på detta sätt om man vill.